JOULUPUU 2017 Keräys

Joulupuu-keräyksellä jouluiloa vähävaraisille lahtelaisperheille

Perinteinen Joulupuu-keräys järjestettiin Lahdessa tänä vuonna jo 17. kerran. Keräyksen tavoitteena oli hankkia joululahjalahjoituksia lahtelaisille vähävaraisten ja pienituloisten tai muuten vaikeassa tilanteessa olevien perheiden lapsille. Keräysaika oli 18.11.-16.12.2017.

Keräys toteutettiin yhteistyössä Lahden 4H-yhdistyksen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistyksen ja Lahden Nuorkauppakamarin kanssa.

Joulupuu -keräyksen kummina toimi tänä vuonna Lasse Kantola ja Theatrum Olga.

Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille ja mukana olleille!

Keräykseen lahjoitettiin ennätysmäärä lahjoja ja lahja-avustuksen sai yli 700 lahtelaista lasta. Lahjakassit jaettiin maanantaina 18. joulukuuta 4H-yhdistyksen tiloissa ja tämän lisäksi lahjoja toimitettiin Dilan Särö toiminnan, Lahden Ensi- ja turvakoti yhdistyksen sekä Päijät-Hämeen Keskussairaalan kautta lapsille.

Perinteisten lahjapaketteja lisäksi jaettiin 50 kpl Hyvä Joulumieli -keräyksen ruokalahjakortteja sekä 30 kpl Kauppakeskus Valon lahjoittamia ruokalahjakortteja K-Citymarket Paavolaan. Kaikki ruokalahjakortit jaettiin sosiaalitoimen kautta.

Lisäksi Päijät-Hämeen Opettajien ammattijärjestö lahjoitti joululahjarahansa sekä LC Lahti/Ankkurit lahjoitti osan Punainen Sulka -keräyksen tuotosta MLL:n kautta edelleen lahjoitettavaksi nuorten syrjäytymistä ehkäiseviin toimintoihin. Nämä lahjoitukset ohjattiin nuorten tukipalvelut Dominon ja koulujen pienryhmätoimintoihin osallistuneille nuorille.