Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistys ry järjestää muskaritoimintaa 0-7 vuotiaille. Muskarit pidetään MLL:n Lahden yhdistyksen toimitiloissa Erkonkadulla. Opetuksesta vastaa musiikkipedagogi Maija Munter.

Ilmoittautuminen

Syksyllä 2018 muskariin ilmoittautuneiden paikka säilyy automaattisesti kevätkaudella 2019. Uutta ilmoittautumista ei tarvitse tehdä. Mikäli, ette halua jatkaa muskarissa kevätkaudella, pyydämme ilmoittamaan siitä 3.12.2018 mennessä sähköpostilla toimintakoordinaattori-lahti@mll.fi tai puh. 050 464 2426.

Uusien muskarilaisten ilmoittautuminen kevään 2019 ryhmiin alkaa 26.11.2018. Ilmoittautua voi alla olevalla lomakkeella. Kevään ryhmät alkavat viikolla 3 ja päättyvät viikolla 19 kaikkien muskarilaisten yhteiseen kevätjuhlaa. Talvilomaviikolla (vko 9) ei ole muskareita.

Paikka

Muskarit pidetään yhdistyksen toimitiloissa, Erkonkatu 5, sisäänkäynti Vuorikadun puolelta.

Emme valitettavasti voi ottaa vaunuja ja rattaita sisään tiloihimme. Vaunuparkit löytyvät Erkonkadun sisäpihalta.

RYHMÄT - Kevät 2019

Kevään ryhmät alkavat viikolla 3

MAANANTAI

16.45 - 17.25 2 -vuotiaat
17.30 - 18.10 3 -vuotiaat
18.15 - 18.55 4-5 -vuotiaat, rytmimuskari

TORSTAI
opettaja: musiikkipedagogi Maija Munter

16.30 - 17.10 vauvarymä (2-9 kk)
17.15 - 17.55 3-4 -vuotiaat
18.00 - 18.40 ukulelemuskari 5-7 -vuotiaat

PERJANTAI
opettaja: musiikkipedagogi Maija Munter

9.45 - 10.25 Vauvaryhmä (2-9 kk)
10.30 - 11.10 1 -vuotiaat
11.15 - 11.55 sisarusryhmä 0-4 -vuotiaat

Ilmoittautusmislomake

ILMOITTAUTUMINEN MUSKARIIN SYYSKAUSI 2018

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tuntikuvaukset

Perheryhmät (vauvat, 1 -vuotiaat, 2 -vuotiaat)
Muskarin perheryhmään aikuinen osallistuu yhdessä lapsen kanssa. Perheryhmässä tutustutaan musiikkiin yhdessä lapsen kanssa ja vahvistetaan aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta. Muskarissa lauletaan, leikitään, lorutellaan, soitetaan, kuunnellaan ja liikutaan musiikin mukana. Näiden avulla tutustutaan musiikin maailmaan ja herätetään innostus musiikkiin.
Myös sisarusryhmään vanhempi voi osallistua vauvan ja vanhemman sisaruksen kanssa. Muskari suunnitellaan lasten iät ja kehitystasot huomioiden. Tekemistä löytyy sylissä olevalle sekä jo vanhemmalle, itsenäisesti leikkivälle sisarukselle.

Leikkiryhmät (3-5 -vuotiaat)
Leikkiryhmään lapsi osallistuu yksin, ilman vanhempaa ja näin harjoitellaan toimimaan itsenäisesti osana ryhmää. Leikkiryhmässä tutustutaan musiikin peruskäsitteisiin kokonaisvaltaisesti eri työtapojen kautta. Muskarin työtapoja ovat laulaminen, loruttelu, soittaminen, kuuntelu ja musiikkiliikunta. Muskarissa käsitellään lapsen maailmaa koskettavia teemoja ja oppiminen tapahtuu leikin kautta.

Soitinryhmä (5-7 -vuotiaat)
Ukulele tunneille lapsi osallistuu ilman aikuista. Tunneilla tutustutaan ukulelen soiton alkeisiin sekä musiikin peruskäsitteisiin. Lapsi tarvitsee tunneille oman ukulelen, jonka hankinnassa opettaja ohjaa lukukauden alussa. Tunneilla myös lauletaan, soitetaan, liikutaan, lorutellaan ja kuunnellaan.

Opettaja

Maija Munter

"Olen Maija Munter, lahtelainen musiikkipedagogi. Valmistuin Lahden ammattikorkeakoulun musiikin laitokselta vuonna 2015, sekä myös muusikoksi Lahden konservatoriosta 2011. Työskentelen muskariopettajana Lahden MLL:n lisäksi esimerkiksi Kärkölän MLL:n paikallisyhdistyksellä. Myös vapaa-aikani kuluu pitkälti musiikin parissa, kuten lauluyhtyeen kanssa keikkailessa.

Hinnat

Maksu kevät- ja syyslukukaudella 2019

100€ / lapsi / kausi

MLL:n Lahden yhdistyksen jäsenille jäsenhintaan 90€ / lapsi / kausi

sisaralennus - 10%

Muskariryhmät kokoontuvat syyskaudella 14 kertaa ja kevätkaudella 14 kertaa. Maksuja ei palauteta poissaolojen ajalta eikä kesken kauden lopettaessa. (Yksi tutustumiskäynti veloituksetta)

Lisätietoja ilmoittautumisesta sekä ryhmistä

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tällä sivulla. Ilmoittautumislomake kevään 2019 muskareihin aukeaa 26.11.2018

Ryhmiin otetaan 12 ilmoittautunutta ilmoittautumisjärjestyksessä. Vaikka ryhmä olisi täysi, voi ilmoittautua jonotuspaikalle, joilta useimmiten 1-2 lasta kauden alkaessa pääsee mukaan. Ilmoittautumisia otetaan vastaan koko kauden ajan.

Ryhmä perustetaan, mikäli vähintään 7 osallistujaa ilmoittautuu ja aloittaa ryhmässä.

Tiedotamme kaikille ilmoittautuneille sähköpostitse Muskari-paikasta, tai jos ryhmä on täynnä eikä paikkoja enää ole. Samalla voimme mahdollisesti tarjota paikkaa toisesta ryhmästä.

Kauden aikana ryhmät ja osallistujamäärät elävät jonkin verran. Muutoksista ryhmissä ja ilmoittautumistilanteissa tiedotamme tällä sivulla ja henkilökohtaisesti ryhmiin ilmoittautuneille. Pahoittelemme mahdollisista ryhmä- ja aikataulumuutoksista aiheutuvaa haittaa.

Alle 3-vuotiaiden ryhmät ovat vanhempi-lapsi-ryhmiä, joissa vanhempi osallistuu toimintaan yhdessä lapsensa kanssa.

Yhteistyössä toteuttamassa muskareita

Kuva MLL/Matti Matikainen