Lastenhoito

Tarvitsetko tilapäistä lastenhoitoa?

MLL:n Lahden yhdistyksen hoitajavälitys auttaa perheitä löytämään kotiin koulutetun lastenhoitajan.

MLL:n Lahden yhdistys kouluttaa, ohjaa ja välittää tilapäisiä lastenhoitajia. Hoitaja on käynyt MLL:n Lahden yhdistyksen järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset tai viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n Lahden yhdistyksen järjestämän perhdytyksen. Hoitajat ovat iältään 16-70 -vuotiaita.

Hoitajat haastatellaan ja todetaan soveltuviksi lastenhoitotyöhön. Hoitajilta on myös tarkistettu rikosrekisteriote.

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset lastenhoitopalveluun

1. Palvelua ei voi käyttää, jos perheessä on mitä tahansa sairautta tai perhe on eristyksissä/karanteenissa. Hoitaja ei tule perheeseen, jos hän perheeseen tullessa huomaa, että siellä on sairastuneita henkilöitä.
  2. Perhe on hoitajan työnantaja ja perheen tulee huolehtia, että olosuhteet ovat turvalliset, ettei hoitajaa aseteta alttiiksi sairastumiselle.
  3. Hoitajan on peruutettava työ, jos hän tuntee itsensä vähänkin flunssaiseksi.