Hoitajavälitys

MLL Lahden yhdistyksen hoitajavälitys auttaa perhettä löytämään hoitajan. Hoitajan voi saada kotiin kaikkina vuorokauden aikoina. Perhe toimii aina MLL:n välittämän hoitajan työnantajana ja vastaa kaikista työnantajavelvoitteista.

Lahden hoitajavälityspuhelin 050 464 2426 päivystää arkisin klo 9-16. Netin kautta tulleisiin tiedusteluihin pyrimme vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa. 

Huomioithan, että meillä ei ole toimistolla hoitajareserviä, josta voimme lähettää hoitajia luoksenne välittömästi. Listoillamme on useita kymmeniä koulutettuja lasten hoitajia, joista teille tehtävän alkukartoituksen perusteella annamme muutamien, juuri teidän perheeseenne soveltuvien hoitajien yhteystiedot, joille te itse työnantajana voitte soittaa ja tarjota heille lastenhoitokeikkaa haluamananne ajankohtana. Lastenhoitotoiminnassa mukana olevilta henkilöiltä on tarkistettu rikosrekisteriote ja hoitajat ovat käyneet ensiapukoulutuksen.

Apua voi pyytää kun

 • vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa, viettää aikaansa yhdessä
 • vanhemmat tai vakituinen hoitaja sairastuu
 • vanhemmat ovat työmatkalla, kokouksessa, opiskelemassa
 • lapsi sairastuu

Lasten hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon. Perhe toimii perheessä työskentelevän MLL:n välittämän lastenhoitajan työnantajana ja huolehtii kaikista työnantajavelvoitteista. Ohjeet palkanmaksuun.

Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lasta.

Hoitajalle maksetaan palkkaa  10,00 euroa/tunti (sunnuntaisin ja arkipyhinä 20 euroa/tunti). Hinta sisältää lomakorvauksen ja matkakorvauksen Lahden kaupunkialueella. Lahden ulkopuolelle tehtäviin hoitokeikkoihin lisätään kilometrikorvaus 0,53€/km.

Perhe maksaa palkan käteisellä lastenhoitajalle puolen tunnin tarkkuudella ja antaa palkkatositteen. Tämä on kokonaiskorvaus joka sisältää lomakorvauksen. Minimiveloitus on 2 tunnin palkka. Palkka maksetaan tilatulta ajalta, vaikka hoito päättyisikin aikaisemmin. Tilauksessa sovittu aika on hoitajan työaika. Työaikaan sisältyy myös tutustuminen alkuun sekä vanhempien kotiinpaluun yhteydessä käyty keskustelu ja palkanmaksu. Näihin on tärkeä varata riittävästi aikaa.

Sunnuntaityöstä säädetään työaikalain 33 §:ssä. Sunnuntaityöstä perhe maksaa hoitajalle palkkaa 100 prosentilla korotettuna (kts. yltä). Korotettua palkkaa maksetaan myös kirkollisina juhlapäivinä, vapunpäivänä ja itsenäisyyspäivänä.

Huom! Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Ohjeita lastenhoitoon liittyen

 • Perehdytä hoitaja varaamalla hoidon alkuun riittävästi aikaa ja antamalla hoitajalle selkeät hoito-ohjeet.
 • Varaa riittävästi aikaa myös kotiinpaluun yhteydessä käytävään keskusteluun ja palkanmaksuun.
 • Yöaikana (klo 23 jälkeen) perheen tulee huolehtia hoitajan turvallinen kotimatka (taksi/autokyyti).
 • Hoitaja ei kuljeta lasta perheen autolla hoidon aikana.
 • Hoitaja ei kuljeta lasta omalla autollaan, ellei siitä erikseen kirjallisesti sovita perheen antamalla kuljetusluvalla.
 • Huolehdi ensisijaisesti itse lääkkeen antamisesta lapselle. Jos hoitajan on välttämättä annettava lapselle lääke hoidon aikana, anna hänelle siitä kirjalliset ohjeet
 • Muista myös kotitalousvähennys. Voit vähentää 30% hoitajan palkasta sekä palkkaan liittyvät sivukulut.