Tule vapaaehtoiseksi!

Tule tutustumaan MLL:n vapaaehtoistoimintaan 4. syyskuuta kello 9 – 12. Paikka on MLL:n Lahden toimisto, Erkonkatu 5. Jutustelun ohessa tarjoamme kahvia.

Perhekummiksi

Perhekummi osallistuu perheen arkeen, on läsnä kuunnellen ja keskustellen. Perhekummin kanssa voi esimerkiksi käydä yhdessä vaunulenkillä, perhekahvilassa, leikkipuistossa tai vaikka ruokakaupassa. Yhtälailla voidaan tavata perheen kotona ja puuhata siellä arkisia asioita yhdessä. Perhekummi ei ole lasten hoitaja eikä kodinhoitaja.

Perhekahvilan ohjaajaksi

Perhekahvila kokoontuu yleensä kerran viikossa ja ohjaajana toimii vapaaehtoinen tai vapaaehtoisista koostuva perhekahvilatiimi. Ohjaajan tärkein tehtävä on toivottaa tulijat tervetulleiksi ja suunnitella ohjelmaa yhdessä kävijöiden kanssa. Toimintaan voi osallistua myös lyhytaikaisesti olemalla läsnä ja tarjoamalla ylimääräisen sylin ja korvat tai auttamalla järjestelyissä.

Kylämummiksi tai kylävaariksi

Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia koko yhteisön isovanhempia, jotka vierailevat perhekahviloissa, kirjastojen lastenosastolla, sairaaloissa ja päiväkodeissa. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen ja keskusteleminen. Kylämummoilua tai -vaareilua voi harrastaa niin usein kuin oma aika, into ja jaksaminen riittää.

Lukumummiksi tai lukuvaariksi

Lukumummit ja -vaarit ovat toivottuja vieraita kouluissa, joissa he viettävät kiireettömän lukuhetken yhdessä lukemisessa tukea tarvitsevien oppilaiden kanssa. Koulussa voi vierailla joko kerran kuussa, joka toinen viikko tai viikoittain.

Tapahtumiin

Lahden seudulla järjestetään jatkuvasti lapsiperheille suunnattuja tapahtumia, joissa MLL:n Lahden yhdistys on mukana. Mukaan voi tulla esimerkiksi lipaskeräyksiin, tapahtumiin, messuille ja teemapäiviin.

Jos et pääse paikalle, mutta vapaaehtoistyö kiinnostaa, ota meihin yhteyttä:

MLL Lahden yhdistyksen vapaaehtoistyö puh. 050 464 2426

MLL Perhekummitoiminta: puh. 044 5990 585 www.yhdessäeteenpäin.fi