Vapaaehtoistoiminta

Kuva MLL/Matti Matikainen
Kuva MLL/Matti Matikainen

Minustako MLL:n vapaaehtoinen?

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja onnelliseen lapsuuteen.

Lahden paikallisyhdistyksessä tuemme lapsiperheitä työntekijöiden ja vapaaehtoisten voimin. Vapaaehtoiseksi voi jokainen ryhtyä omilla ehdoillaan ja päättää itse, kuinka pitkäksi aikaa ja kuinka usein voi sitoutua.

Vapaaehtoiseksi voit tulla esimerkiksi

 

·        Perhekahvilaan…

Perhekahvila on pienten lasten ja heidän vanhempiensa kohtaamispaikka, joka tarjoaa lapsille ja vanhemmille mukavaa tekemistä, juttukavereita ja vinkkejä arjen pieniin kuin isoihinkin pulmiin. Kokemusten jakaminen muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa virkistää ja auttaa jaksamaan. Joskus paikalle kutsutaan vierailija alustamaan yhdessä sovitusta aiheesta. Monissa perhekahviloissa järjestetään myös leikkituokioita, yhteisiä musiikki- ja jumppahetkiä tai retkiä. Jokainen perhekahvila muotoutuu kävijöidensä toiveiden mukaiseksi! Lahden yhdistyksen perhekahvilat pyörivät vapaaehtoisvoimin. Perhekahvilassa vapaaehtoinen huolehtii kahvitarjoilusta, järjestää erilaista ohjelmaa yhdessä muiden kävijöiden kanssa ja huolehtii muista käytännön asioista kuten tilan avaamisesta ja sulkemisesta, uusien kävijöiden tervetulleeksi toivottamisesta, osallistujalistojen keräämisestä ja tilan järjestyksestä.

 

·        Kylämummiksi tai kylävaariksi…

Kylämummi tai -vaari on vapaaehtoinen, joka vierailee lasten iloksi esimerkiksi perhekahviloissa, päiväkodeissa tai sairaalassa. Kylämummit ja – vaarit voivat esimerkiksi lukea lapsille kirjoja, leikkiä tai lähteä mukaan metsäretkille. Tärkeintä kylämummi- ja – vaari toiminnassa on kuitenkin se, että vapaaehtoinen antaa omaa aikaansa lapsille, on läsnä ja rohkaisee. Lue lisää sivun vasemmasta reunasta.

 

·        Tapahtumiin…

MLL Lahden yhdistys on vuosittain mukana useissa erilaisissa tapahtumissa ja tempauksissa, joissa järjestetään erilaista tekemistä lapsille tai toimitaan muuten yhteiseksi hyväksi. Tilaisuuksiin tarvitaan iloisia vapaaehtoisia, jotka ovat mukana osallistumassa, toimimassa ja kertomassa Mannerheimin Lastensuojeluliitosta ja yhdistyksestä. Voit tulla mukaan esimerkiksi joululahjatalkoisiin, messuille ja teemapäiviin tai liiton järjestämien keräysten lipaskerääjäksi. 

 

Lisätietoja MLL Lahden yhdistyksen vapaaehtoistyöstä toimintakoordinaattorilta puh. 050 464 24 26

Kuva MLL/Matti Matikainen

Kylämummiksi tai – vaariksi Lahdessa?

MLL Lahden yhdistys järjestää Lahdessa kylämummi ja    – vaari toimintaa.

Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Jokaisen tiedot ja taidot ovat tärkeitä.

Kylämummit ja -vaarit eivät ole yksittäisten lasten varamummeja tai vaareja, vaan toimivat esimerkiksi päiväkodeissa, kirjastoissa ja MLL:n kerhoissa ja perhekahviloissa. 

Kylämummit ja -vaarit voivat lukea lapsille kirjoja, leikkiä heidän kanssaan ja vaikka järjestää heille luontorasteja. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen.

Toiminnan perustana on vapaaehtoisuus, luotettavuus ja luottamuksellisuus. Toimintaan voi lähteä mukaan jo ennen eläkkeelle siirtymistä, omilla ehdoilla. Voi itse päättää, kuinka pitkäksi aikaa sitoutuu ja lasten kanssa voi tehdä sitä, mikä itselle on luontevaa.

 

Neulontanurkka

Lisäksi yhdistyksen tiloissa toimii neulontanurkka. Neulontanurkassa neulotaan pieniä asusteita lapsille kahvittelun lomassa. Neulontanurkka kokoontuu parillisina viikkoina maanantaisin klo 13-15 kerhotilassamme osoitteessa Erkonkatu 5.

Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Kylämummi Riitta Saarikoski

050 533 84 77 

saarikoski.riitta(at)gmail.com