Vapaaehtoistoiminta

Kuva MLL/Matti Matikainen

Tule mukaan toimintaan!

Jokaisella lapsella on oikeus hyvään lapsuuteen
– meistä aikuisista riippuu, toteutuuko se.

Tekeekö MLL sinusta tärkeää työtä? Haluatko olla mukana vaikuttamassa lasten ja perheiden hyvinvointiin? Tervetuloa mukaan mahtavaan joukkoon, yhdessä saamme enemmän aikaiseksi!

On monta tapaa tukea MLL:n työtä lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin parantamiseksi. Voit lahjoittaa, liittyä jäseneksi tai osallistua vapaaehtoisena innostavaan toimintaan! Löydä oma tapasi osallistua – jo pienikin teko on teko pienen puolesta!

Tule vapaaehtoiseksi esim.

·       Perhekahvilan vetäjäksi

MLL:n tunnetuin toimintamuoto, perhekahvilat, pyörivät vapaaehtoisten voimin. Perhekahvila kokoontuu useimmiten kerran viikossa ja ohjaajana toimii vapaaehtoinen tai vapaaehtoisista koostuva perhekahvilatiimi. Ohjaajan tärkein tehtävä on toivottaa tulijat tervetulleiksi ja suunnitella ohjelmaa yhdessä kävijöiden kanssa. Toimintaan voi osallistua myös lyhytaikaisesti olemalla läsnä ja tarjoamalla ylimääräisen sylin ja korvat tai auttamalla järjestelyissä.

·        Kylämummiksi tai kylävaariksi

Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia koko yhteisön isovanhempia, jotka vierailevat perhekahviloissa, kirjastojen lastenosastolla, sairaaloissa ja päiväkodeissa. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen ja keskusteleminen. Kylämummoilua tai -vaareilua voi harrastaa niin usein kuin oma aika, into ja jaksaminen riittää.

Lukumummiksi tai lukuvaariksi

Lukumummit ja -vaarit ovat toivottuja vieraita kouluissa, joissa he viettävät kiireettömän lukuhetken yhdessä lukemisessa tukea tarvitsevien oppilaiden kanssa. Koulussa voi vierailla joko kerran kuussa, joka toinen viikko tai viikoittain.

·        Tapahtumiin

Lahden seudulla järjestetään jatkuvasti lapsiperheille suunnattuja tapahtumia, joissa MLL:n Lahden yhdistys on mukana. Mukaan voi tulla esimerkiksi lipaskeräyksiin, joululahjatalkoisiin, messuille ja teemapäiviin.

Lisätietoja MLL Lahden yhdistyksen vapaaehtoistyöstä toimintakoordinaattorilta toimintakoordinaattori-lahti@mll.fi,
puh. 050 464 24 26

Kuva MLL/Matti Matikainen

Kylämummiksi tai – vaariksi Lahdessa?

MLL Lahden yhdistys järjestää Lahdessa kylämummi ja    – vaari toimintaa.

Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Jokaisen tiedot ja taidot ovat tärkeitä.

Kylämummit ja -vaarit eivät ole yksittäisten lasten varamummeja tai vaareja, vaan toimivat esimerkiksi päiväkodeissa, kirjastoissa ja MLL:n kerhoissa ja perhekahviloissa.

Kylämummit ja -vaarit voivat lukea lapsille kirjoja, leikkiä heidän kanssaan ja vaikka järjestää heille luontorasteja. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen.

Toiminnan perustana on vapaaehtoisuus, luotettavuus ja luottamuksellisuus. Toimintaan voi lähteä mukaan jo ennen eläkkeelle siirtymistä, omilla ehdoilla. Voi itse päättää, kuinka pitkäksi aikaa sitoutuu ja lasten kanssa voi tehdä sitä, mikä itselle on luontevaa.

Neulontanurkka

Lisäksi yhdistyksen tiloissa toimii neulontanurkka. Neulontanurkassa neulotaan pieniä asusteita lapsille kahvittelun lomassa. Neulontanurkka kokoontuu parillisina viikkoina maanantaisin klo 13-15 kerhotilassamme osoitteessa Erkonkatu 5.

Tervetuloa!

Lisätietoja: