Padasjoen Säästöpankkisäätiöltä 10 000 euroa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistykselle

28.5.2019

Padasjoen Säästöpankkisäätiön Vuoden Helmi apuraha myönnettiin tänä vuonna Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistykselle. Apurahan tavoite on erityisesti tukea Mukava parkki- toiminnan jatkoa.

Vuoden Helmi apurahan kohdentaminen lapsi- ja perhetyöhön on erittäin mukava asia. Lahdessa Mannerheimin Lastensuojeluliitto on tehnyt ennaltaehkäisevää työtä jo lähes sadan vuoden ajan. Säätiön kannalta on hienoa, että olemme osaltamme varmistamassa perinteikkään toiminnan jatkoa, toteaa Padasjoen Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jyrki Artjoki.

MLL:n Lahden yhdistys on jo vuosikymmenten ajan välittänyt koulutettuja lastenhoitajia perheisiin ja syksyllä 2018 aloitettiin lastenhoitopalvelu Mukava –parkki. Mukava-parkki tarjoaa tilapäistä lastenhoitoapua 0-10 –vuotiaille keskiviikko iltaisin ja lauantai iltapäivisin. Lastenhoitopalvelun avulla vanhempi/vanhemmat voivat saada pienen hengähdystauon arjen tai viikonlopun keskelle. Kaikilla ei ole tukiverkostoa, ystäviä tai sukulaisia, joille lapsen voisi viedä hetkeksi hoitoon. Oman jaksamisen tai parisuhteen ylläpidon tärkeyttä ei voi korostaa liikaa – lastenhoitopalvelu toimii ennaltaehkäisevänä tukimuotona kaikenlaisille lapsiperheille. Lahden yhdistys haluaa jatkossakin panostaa vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kuten perhekahviloihin ja lastenhoitopalveluihin, toteaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Ruoho.

Padasjoen Säästöpankkisäätiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007 on Helmi Säästöpankin omistaja. 

Säätiön tarkoituksena on säästäväisyyden, taloudellisen kasvatuksen ja koulutuksen edistäminen Päijät-Hämeen alueella. Alueen elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen tukeminen sekä säästöpankkitoiminnan perinteen vaaliminen ja tallentaminen. Säätiön on viime vuosina myöntänyt avustuksia noin 50 000€ vuodessa.